Giftset – Olijfhouten serveerplank – Terra Delyssa Olijfolie (1 liter)

43,95

Een mooie combinatie van een robuuste olijfhouten serveerplank en een top olijfolie (o.a. gebruikt in 24 kitchen).

10 op voorraad

Beschrijving

Een mooie combinatie van een robuuste olijfhouten serveerplank en een top olijfolie (o.a. gebruikt in 24 kitchen).

Elke olijfhouten plank heeft zijn eigen natuurlijke vorm en tekening en is daarmee altijd een uniek exemplaar.

Deze luxe, robuuste plank, de linker op de foto, is te gebruiken voor het serveren van kaasjes, borrelhappen, brood, antipasti, desserts, of wat je verder maar wilt.

  • Robuuste serveerplank
  • Lekker groot formaat: ca. 40 cm lang en bijna 2 cm dik
  • Gemaakt van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben.
  • Elke plank is anders door de unieke tekening
  • Geeft door de warme gloed van het hout direct een mediterrane sfeer aan je (borrel)tafel

Multifunctioneel
Mooi als borrelplank of kaasplank bij borrels en feestjes. Ook heel leuk om gerechten op te serveren in het midden van de tafel. Door de karakteristieke groei van de olijfboom ontstaat een van de hardste houtsoorten ter wereld, waardoor het hard genoeg is om als snijplank te gebruiken. Maar hij misstaat ook zeker niet als woonaccessoire in huis of op de buitentafel met bijvoorbeeld wat kaarsen, bloemen of plantjes erop.

Onderhoud
Hout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het hout regelmatig met een olie behandeld te worden. Voorkom langdurige blootstelling aan water en warmte. De plank dient voor het eerste gebruik met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep te worden gewassen. Neem altijd voldoende droogtijd in acht om eventuele vlekvorming op de ondergrond te voorkomen.

Let op: Hout is niet geschikt voor de vaatwasser.

Een lekker stukje brood, deze heerlijke olijfolie en een beetje zout. Meer heb je niet nodig. Simpelweg genieten.

De extra vierge / vergine olijfolie van Terra Delyssa. Wat betekent dat nu eigenlijk?

( Letterlijk vertaald : maagdelijke olijfolie onbewerkt )

  • Onze olijven worden door de boer op de optimaalste rijpheid geplukt. De olijf is groen aan de boom en verkleurt tot paars, bijna zwart.
  • Dat is het juiste moment voor de boer om te plukken.
  • Na het plukken worden onze olijven zeer snel verwerkt, al binnen enkele uren, dit resulteert een rijke smaak en een olie waar alle natuurlijke vitaminen en mineralen in bewaard zijn gebleven .
  • Na het transport worden ze gewassen en vervolgens koud geperst.
  • De olie die eruit komt is dan dus eigenlijk de eerste persing en dat is nu juist EXTRA VIERGE of EXTRA VERGINE OLIJFOLIE met een zuurgraad die lager is dan 0.8% en een superieure smaak.

Wat is het verschil tussen biologische en gewone olijfolie?

  • Geen ongediertebestrijding en onkruidbestrijding.
  • Geen chemische toegevoegde meststoffen.
  • Biologische olijfbomen hebben veel meer groei ruimte.
  • Onze olijfgaarden zijn bio-dynamische gecertificeerd ,daarnaast word de biodiversiteit gestimuleerd.
  • Biologische olijfolie mag extra vierge / Vergine genoemd worden wanneer het afkomstig is van de eerste persing en het gehalte vrije vetzuren onder de 0,2% ligt.
  • KORTOM BIOLOGISCHE OLIJFOLIE WORD GEMAAKT MET VEEL LIEFDE VOOR DE NATUUR.

Hoe gebruik je de Olijfolie?

  • Onze Biologische vierge/vergine olijfolie is zeer geschikt om te gebruiken voor bakken, braden of in koude gerechten, zoals salades & pasta’s
  • Dip brood in een schaaltje olijfolie met een beetje zout en peper. Meer heb je niet nodig.
  • Gebruik olijfolie als smaakmaker (Lekker & Gezond)

De bewezen gezonde effecten van het gebruik van olijfolie!

  • Olijfolie bevat een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetten. Van deze vetten is bekend dat zij een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte in het bloed, tevens kan olijfolie worden beschouwd als een evenwichtig voedingssupplement ,dankzij de goed vetten, vitamines en mineralen, bevat olijfolie veel vitamine E, omega 3-vetzuren en belangrijke antioxidanten . Antioxidanten beschermen je lichaam tegen cel- en weefselschade.

Koud geperst ?

  • Dit is de algemeen aangenomen en intussen al traditioneel geworden methode voor het maken van olijfolie waarbij centrifuges gebruikt worden die de olijfolie extraheren. Als de olie geëxtraheerd wordt op een temperatuur onder 27º, heet dit olie van koude extractie, waarbij de maximale kwaliteit wordt gegarandeerd doordat alle eigenschappen van mineralen en vitamines bewaard blijven.
  • Om meer olie te verkrijgen (groter rendement) uit de olijven zijn er bedrijven die de temperatuur verhogen . Zo worden er een grotere hoeveelheid olie per kilo olijven en een grotere volume olie om te verkopen verkregen, maar gaan ook de nutritionele en organoleptische eigenschappen verloren.
  • Al onze soorten extra vierge/vergine olijfolie worden gemaakt door middel van eerste koude extractie, volgens kwalitatieve werkwijzen en normen.
  • Zo garanderen we dat u zult genieten van de ervaring van het proeven van een product met maximale kwaliteiten, zowel op het vlak van het aroma als de smaak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Giftset – Olijfhouten serveerplank – Terra Delyssa Olijfolie (1 liter)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *